____________________________________
~~Selamat Datanng ke Coretan Azder~~
____________________________________
11.12.13.14.15
9690

kata si leija

Love isn't here or there, it isn't happy, sad, good or bad. Love is just Love.
Promise Less, Perform more




Tuesday, 23 November 2010

~~katak~~

dalam post kali ni mesti korang semua rasa pelik. ntah mengapa tetiba otak aq terfikir tentang topik ni... terus aq capai C510 aq ntuk mencari gambar yang aq rasa sesuai untuk post kali ini

katak ni sangat istimewa..... cuba fikirkan apa yang istimewa tentang "katak"


katak yang comel

antara yang paling ketara aq perasan dan aq nk kongsikan tentang katak ialah katak.... kalau kita baca dari kiri ke kanan atau kanan ke kiri ia tetap katak..... tadaa~~~
  
selain itu semasa usia kanak-kanak yakni ketika belum cukup umur katak di panggil berudu, selepas melalui usia tertentu barulah di gelar katak ~~~ siapa yang tak kenal berudu, semua kenal dan tahu.... siapa yang tak tahu tu boleh la rajin2 kan search2 skit kat google~~

banyak anime atau kartun yang ambil katak sebagai karekter kartun tersebut. seperti Sarjan Keroro. siape tak kenal ngan Sarjan Keroro n team dia. selalu je ada idea yang pelik2 untuk menawan bumi.... tapi diorang ni cute la sangat~~~@ ..... sebab apa diorang ambil katak. sebab katak ni unik.....

walaupon katak ni nampak agak menjijikkan tapi ia adalah makhluk ciptaan-Nya.. mesti ada kelebihannya....
jika kita pandang dari sudut yang lain. katak boleh membawa maksud perubahan. sebab apa perubah, sebab sebelum katak menjadi katak, ia perlu melalu tranformasi dari telur ke berudu.... dari berudu ke katak... ketika dalam alam berudu banyak rintangan yang perlu dihadapi.... lagi satu, katak senang untuk menyesuaikan diri ditempat lain...


 p/s:unikkan katak ni Jika berminat

5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
©Hak Cipta Terpelihara 2010 - 2015 Coretan Azder
PENAFIAN: Coretan Azder tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh dari laman ini.
leijazder.blogspot.com