____________________________________
~~Selamat Datanng ke Coretan Azder~~
____________________________________
11.12.13.14.15
9690

kata si leija

Love isn't here or there, it isn't happy, sad, good or bad. Love is just Love.
Promise Less, Perform more




Saturday, 7 May 2011

Next Level!!

level 200 sudah pun berlalu semalam,
lepas ni pergi ke level yang seterusnya,level 300(level up)
perlu la ada peningkatan.
harap boleh menempuh cabaran level 300, 
sbb aq dah tua tahun perhatikan pelajar level 300 ni, mereka semua asik busy. 
Aq semamangnya dah Siap Sedia Untuk Sidang Depan!!
Jika berminat

Friday, 6 May 2011

Siap Sedia!!

tunggu 1 minggu untuk 1 paper yang masa menjawabnya hanyalah 1 jam, memang menarik. sebab itu semangat ntuk study berlainan sikit, paper pon objektif kan , memang sepenuh jiwa raga aq menjawabnya. OBJEKTIF!!. jawab, punya jawab  , alih2 ada byk masa lagi, apa lagi keluar awal la. nak balik bilik terus x leh sebab pergi bersama, pulang pun kena lah bersama. lagi pun aq cadang nak open table coklat kat rakan2 aq. berdebar nak tunggu mereka keluar. almaklum calon ramai. kalau x silap ada 464 calon, memang choiy la  kalau kira2 pastu tersilap kira, kene kira lagi sekali, adoi!!soalan pun tertutup, ngn soalan2 sekali mereka kutip. selepas selesai semua, member2 aq mmg suka lah , sebab paper dah abis n boleh pulang ke kampung halaman, 1 lagi sebabada makan2 coklat, coklat langkawi. abis semua mereka sapu, nasib baek beg aq mereka x amik. haha. macam2 coklat aq bawa. 

seraya pulang ke bilik aq pon seal semua kotak, dan di letakkan dalam stor, memang penuh stor tu, letih la juga walaupon stor tu hanya selang 1 bilik dari bilik aq. hampir 1jam 30 minit aq loading barang ke stor, macam byk je harta aq. tepat kul 5 stor pon tutup, x sangka aq lupa nak boh helmet n baldi aq adoi, leceh2

amik kunci n pindah barang ke bilik yang baru. memang membina otot la!!. lagi pon aq memang dah siap sedia ngn kem.
Jika berminat

Monday, 2 May 2011

Kutub Utara Kutub Selatan

ni adalah family trip yang aq rasa paling hebat sebab pergi ke utara dengan memandu kenderaan sendiri, bukan 1 tapi dua kenderaan. jauh perjalanan ni, dari johor bahru, ke kuala perlis.dengan mempunyai kekuatan driver seramai 5 org dari 7 ahli keluarga yang mengikutinya, akhirnya trip bercuti keluarga tercapai. perjalanan yang hampir mencecah 1000km. walaupun terpaksa berehat 1 malam di Parit Buntar Inn atas sebab mengambil aq. mana boleh aq ditinggalkan,

detinasi pertama
selepas berehat 1 malam di Parit Buntar Inn, pagi2 lagi kami sekeluarga bergerak ke Sg. Petani, Kedah untuk menghadiri jemputan Majlis Perkahwinan kawan kakak aq. puas juga kami mencari lokasi majlis perkahwinan ini almaklum la majlisnya dilangsungkan di Dewan  Orang  Ramai di kawasan berhampiran, kalau dilangsungkan di rumah pengabting senag sahajamen carinya. majlisnya sungguh simple, tiada persandingan cuma ada majlis makan berdamai. kumpulan kompang juga sangat menarik kerana rata2 nya adalah kanak2. kumpulan kompang ni siap ada formasi berkawad lagi. mmg kagum aq melihatnya.

detinasi kedua
sejurus selepas majlis perkahwinan kawan kakak aq, family aq meneruskan perjalan ke Kuala Perlis.
perjalanan yang jauh ditempuhi dengan tenang. setiba sahaja di jeti Kuala Perlis. aq terkejut sebab ramai sangat kutu tiket. adoi wat gua takut je. kalau nak cari orang tu biarlah semenggah sikit, ni x naek motor, pastu ambush dengan pakaian pon... adui susuh la nak kabor. cuba la pakai kemas2 n biar org yang memerlukan khidmat kamu tu datang sendiri, baru la ada gaya profesional sikit. pasal parking kat Kuala Perlis amat la kesian, x leh ke bina satu bangunan khas untuk parking kenderaan, bangunan bertingkat. seperti di Lumut, Perak. setlle masalah parking. selepas sampai kami cepat2 cari tiket ke Pulau Langkawi. n lepas tu kami mencari hotel ntuk menginap di Kuala Perlis. sebab apa kami buat begini sebab tempat menginap dalam pulau semua penuh apa yang kami on9. malam tu kami,makan di kawasan makan2 yang mengadap matahari terbenam. mmg cantik. makan pon ok sedap~~selepas makan kami pon berehat untuk misi yang lebih penting esok hari~~



destinasi ketiga 
awal pagi lagi dah bersiap, sebab apa feri ke Langkawi pukul 8 pagi. rasa berdebar je nak naek feri, kali kedua aq g Pulau Langkawi. mmg la berdebar, last time aq g time rombongan sekolah. tempat kat sana pon x berapa nak ingat. ni pula bersama family. mabuk laut tu xda la , sebab awal bulan lepas baru je pergi Pangkor.so x da la rasa goyang. se sampai je di Langkawi kami terus tempah van bersama pemandu. harganya xda la mahal, mmmg berpatutan , x yah nak isi minyak. siap ada pakej pemandu pelancong. mmg best la khidmat yang diberi. first sekali kami sekeluarga di bawa ke Nusantara, tempat hasil gamat. mmg ramai disitu. adalah beli sedikit gamat di sana. selepas itu kami ke Underwater World, mmg menarik di sana banyak dah berubah, seingat aq dulu penguin ad beberapa ekor sahaja, tapi sekarang dah byk, selepas itu kami makan di Padang Maksirat. makan ala2 kampung. mengunakan konsep layan sendiri dan begitu enak sekali. harga. memang berpatutan. selepas itu kami ke kereta kabel, tapi syg, begitu ramai org yang mahu naik dan dengarnya kereta kabel baru sahaja memulakan khidmat. memang la ramai. tpi dulu aq dah naik. x pa lain kali aq mmg kena naik. tu aq x pasti lagi bila..selepas itu kami pergi membeli belah pinggan mangkuk. itu misi mak aq. mmg ramai. tempat tu aq x ingat la yang aq ingat ada perkataan idaman. selepas penat membeli pinggan n mangkuk, masa untuk membeli coklat. kami pergi ke Haji Ismail Group. mmg bayk coklat di situ. mmg ramai org di situ. selepas itu kami ke dataran Helang. bak kata orang xsempurna ke langkawi jika tidak bergambar di dataran Helang. apa yang aq faham Langkawi di ambil dari perkataan Lang=Helang dan Kawi=Merah, (kalau silap tolong betulkan eh).so jadi lah Langkawi. selepas itu kami ke jeti.
tiket feri untuk pulang ke tanah besar pukul 7 malam. pukul 8 kami sampai jeti Kuala Perlis dan memandu ke Alor Setar untuk berehat.
sesampai di Alor Setar kami sempat lagi tengok bola. Arsenal lawan Man. U . klami sedih sbb Man U kalah.
kami cari hotel untuk berehat. esok lepas subuh nak bertolak
jeti Kuala Perlis

Jeti Pekan Kuah

Underwater World

Dataran LANG


Credit tu Shadiq

Ferry


destinasi seterusnya
lepas subuh kami pun bertolak ke selatan. sebelu itu, perlulah singgah di USM Transkrian, sbb aq malas nak balik umah. terus balik U. dan keluarga aq meneruskan perjalan ke selatan~~ Jika berminat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
©Hak Cipta Terpelihara 2010 - 2015 Coretan Azder
PENAFIAN: Coretan Azder tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh dari laman ini.
leijazder.blogspot.com